Lucka 21

Detta är en utveckling av att leta godis. Men nu ska du lära hunden att leta efter en sak du gömmer för den. När hunden har hittat saken får den godis. Återigen är en klicker värdefull. Detta blir en variant på apport, men där hunden ska hitta rätt föremål och komma med det till dig. Använd ett föremål som hunden tycker mycket om, exempelvis en boll. Börja med att visa att du gömmer föremålet. När hunden närmar sig föremålet berömmer du. Ställ allt högre krav och beröm när hunden tar föremålet, kommer tillbaka med det osv.

När hunden vet vad som förväntas av den kan du gömma föremålet så att hunden först får leta reda på föremålet och sedan komma till dig med det.

 

En utveckling av detta kan vara att lära hunden att hitta “tråkiga” saker. Som nycklar, plånbok, nappen osv. Lär in vad varje ska heter först så att hunden vet vad den ska leta efter.

Lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *